О чем пишут спамеры. Ежедневная подборка свежего спама. Выделяем и комментируем ключевые моменты, чем нас пытаются "зацепить".

понедельник, 12 июля 2010 г.

Лист ДПАУ щодо рядка 26 в липні.

15 липня (5.08) в м. Києві,
28 липня в Алуштi,
2 серпня в Донецьку
 
Нове в оподаткуваннi з червня 2010: ПРО ВСi ЗМiНИ.
ПЕРЕВiРКИ по-новому: до чого готуватись.

Новий лист ДПАУ в липнi
(щодо перенесення р.26 за травень в декларацiю за червень з подальшим вiдображенням в 25.1, 25.2)
Розгляд порядку заповнення Декларацiї, в т.ч. за червень на конкретних прикладах.
 
Реєстри - подача з ЧЕРВНЯ?
Закон про збiльшення оподаткування пiдприємцiв - вже на пiдпису у Президента: коментар.
Тел. для довiдок (044) 592-99-55
 
ДЕКЛАРАЦiЯ З ПДВ: докладний розгляд заповнення (на конкретному прикладi) в червнi рядкiв 25,26,23.2- рiзнi приклади заповнення Декларацiї. Нюанси поставлення «0» на «прохання» iнспектора. Варiанти уточнюючих розрахункiв - заборона подати. Втрата в 2010р. залишку вiд'ємного значення (пiсля бюджетного вiдшкодування). «НЕВИЗНАННЯ», «До вiдома», ....- якi «штампики» на декларацiї є законними, а якi нi. Перелiк усiх описок, якi можуть приводити до «невизнання». Порядок оскарження незаконних дiй ДПАУ. Як правильно подати декларацiю, коли її не беруть (якi iснують варiанти). ЗАБОРОНА подання уточнюючого розрахунку? Як реально в судi скористатися презумпцiєю невинностi. Як змусити ДПАУ довести правомiрнiсть прийнятих рiшень пiд час судового процесу, замiсть доведення своєї правоти.
АНУЛЮВАННЯ РЕЄСТРАЦiЇ ПДВ: коли «сумлiнну платник податкiв» може залишитися без Свiдоцтва. Умовний продаж всiх активiв.
Не знаходження за юридичною адресою та ПОДАТКОВЕ НАВАНТАЖЕННЯ- як додатковий метод вiдiбрати податковий кредит назавжди Як пiдтвердити мiсцезнаходження. Запис в Єдиному Державному реєстрi про вiдсутнiсть юридичної особи за своїм мiсцезнаходженням: розгляд практичних ситуацiй
ПОДАТКОВИЙ КРЕДИТ: вiдображення «старих» нн пiсля 1.05.2010, 30.06.2010.
ВАНТАЖНА МИТНА ДЕКЛАРАЦiЯ - як позбавляють права на податковий кредит у випадку, коли «щось не так» з контрагентом(нерезидентом)- новацiї вiд ДПАУ 2010. Позбавлення ВМД «доказовостi».
ЗМЕНШЕННЯ ПОДАТКОВИХ ЗОБОВ'ЯЗАНЬ В МАЙБУТНЬОМУ: Нюанси повернення товару вiд неплатника ПДВ - якi Є ВИМОГИ законодавства, при порушеннi яких можна позбутися права вiдсторнувати податковi зобов'язання. Як уникнути удаваностi угоди: правильний документообiг. Якi є нюанси повернення товару вiд платника ПДВ. Повернення товару вiд покупця пiсля 30.06.2010- телеграми ДПАУ. Звичайнi цiни i ПРОДАЖ нижче за собiвартiсть - «достатнiй пакет документiв» за матерiалами судової практики.
СУДОВА ПРАКТИКА з вiдшкодування ПДВ, як аргументувати незаконнiсть зменшення НК (через контрагента). Рiзна позицiя ВСУ, ВАСУ та ВГСУ з приводу «нiкчемностi правочинiв». Аргументи процесуального права. Доведення з матерiального права - якi первиннi документи необхiдно збирати.
Реєстр податкових накладних - подача до податкової в електронному виглядi: нюанси складання, залежнiсть податкового кредиту вiд реєстру контрагента- «старi новацiї».
ПОДАТКОВА НАКЛАДНА - що робити з накладними старше 3 мiсяцiв. Залежнiсть ПОДАТКОВОГО КРЕДИТУ вiд контрагентiв: «нiкчемнiй, недiйснiй договiр, припинення дiяльностi» - ускладнення наслiдкiв. ЗАПОВНЕННЯ податкової накладної: новi «причiпки», що з'явилися на перевiрках в 2010 р Купiвля \ продаж послуг нерезидентам - на що необхiдно звернути увагу (нова практика на перевiрках), вiдсутнiсть права на податковий кредит. Позбавлення нн «доказовостi» - новi правила. Кримiнальна вiдповiдальнiсть за подання «СТАРИХ» податкових накладних:  - новацiї вiд ДПАУ. Нова практика перевiрок з урахуванням «сукупностi чинникiв» - як не попрощатися з податковим кредитом назавжди.
Новi НАСЛiДКИ РОБОТИ з «сiрими» контрагентам: як збираються свiдчення, як доводиться товарнiсть угоди. Наслiдки для нас у разi визнання банкрутом, недiйсностi установчих документiв. Матерiальна (особиста) вiдповiдальнiсть посадових осiб у повному розмiрi шкоди при недоплатi податкiв.
п.6.5 - «ексклюзивна колекцiя» роз'яснень з п.6.5 д), г), судова практика по наявностi вiдповiдних кодiв в Довiдцi статистики, новi проблеми при продажу послуг не на митнiй територiї України. Новi правила вiдображення в Декларацiї, починаючи з червня 2010. Фактичне надання не на територiї України: чи має це значення.
Прокурорське реагування ЯК СПОСiБ боротьби з беззаконням контролюючих органiв. Новi правила оскарження постанови про вiдкриття (не вiдкриттi) кримiнальної справи з 2009. Звернення до прокуратури: обов'язок приймати заяви.
НОВi ПРАВИЛА виплати дивiдендiв - як виплатити, щоб не потрапити в штрафи. Якi «зачiпки» знайшли юристи для полегшення ситуацiї.  Якi аргументи проти виплати дивiдендiв господарськими товариствами.
ЗБИТКИ МИНУЛОГО РОКУ - новi правила вiдображення. Якi проблеми очкують тих, хто «з'їв» збитки минулого року в 1 кварталi (що буде в Декларацiї за 9 мiсяцiв).
• Укладення та оподаткування цивiльно-правових договорiв: новi позицiї щодо 33,2% з послуг,4% з iнвалiдiв- як правильно включається виплата у звiти по ПФ при тривалих договорах, як такi договори вплинуть на пенсiю
НОВЕ в ЗАРПЛАТi i КАДРАХ (як зробити правильно): мiнiмальна вiдрядна, погодинна i оклад - що змiнилося i як це повинно вплинути на облiк Перевiрки примiщень, де використовується праця найманих осiб - новi повноваження ДПАУ, прокуратури, новий порядок проведення перевiрок . Законодавство про працю: огляд змiн нормативних актiв. Грубе порушення законодавства про працю – розгляд на конкретних прикладах. Перевiрки кадрових питань податковою: новi правила з 1.07. Податкова соцiальна пiльга: всi новi правила та роз'яснення, як пiдтвердити, що батьки виховують дитину. Як створити «достатнiй» пакет документiв для вiднесення на ВВ мобiльних телефонiв, легкового автотранспорту, таксi менеджерiв. Матерiальна допомога- нюанси застосування iнструкцiї № 5. Сплата 15% з боргу пiдприємству - як це дiє. Авансовi звiти, позбавлення авансового звiту «доказовостi» та нарахування 15% , якщо працiвник витрачає особистi кошти.
РОБОТА з приватними пiдприємцями: новi вимоги до пакета документiв при роботi з ПП. Робота з пiдприємцями - товарнi операцiї пiдприємцiв, iнновацiйне тлумачення законодавства, що призводить до штрафiв у 2,5 млн. Дiяльнiсть кiлькох пiдприємцiв (+ пiдприємства) пiд одним дахом: як не потрапити в штраф 2,5 млн. Останнi суди не на користь платникiв податкiв. До чого готуватися тим, хто торгує «предметом розкошi»: ювелiри, дорогi мобiльнi…..
Сплата 30% з працюючих iноземцiв: чи потрiбно доплачувати за минулi перiоди, що робити в поточному перiодi. Чи можна, як i ранiше платити 15%. Чому не вийде скористатись принципом « не дискримiнацiї ».
Податковий кодекс, єдиний соцiальний внесок - чого очiкувати.
 
УМОВИ УЧАСТi:
Вартiсть участi - 749 грн.
У вартiсть входить роздатковий матерiал, перерви на каву та ланч.
Тел. для довiдок (044) 592-99-55

Комментариев нет:

Отправить комментарий